Με τον χειμώνα να έχει μπει για τα καλά δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι αλλά και την συντροφιά μας ένα καλό κρασί. Αναμμένο τζάκι, καλή παρέα αλλά και καλό κρασί συνθέτουν τον απόλυτο χειμερινό καμβά.
Εμείς σας προτείνουμε 4 κόκκινα κρασιά που θα απογειώσουν τα συναισθήματα σας με τη γεμάτη γεύση τους και τα αρώματα τους.
Πάμε λοιπόν να τα δούμε και Καλή απόλαυση!
1. GRAN PASSIONE ROSSO
Οίνος ερυθρός ξηρός, Merlot & Corvina ιταλικής προέλευσης. Βαθύ ρουμπινί χρώμα, έχει αρκετό όγκο στο στόμα και καλή τανική δομή, η οποία εξισορροπείται άριστα από τα πληθωρικά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων. Συνοδεύει άριστα ψητά ή μαγειρευτά κρέατα, πιάτα κυνηγιού και ώριμα τυριά.
2. PALLAZO DELLA TORRE ALLEGRINI
Οίνος ερυθρός ξηρός, Corvina Veronese 70%, Rondinella 25% & Sangiovese 5% ιταλικής προέλευσης από την περιοχή του Veneto. Ιδιαίτερα βελούδινη υφή, ώριμα αρώματά και γεμάτη γεύση. Ζυμώνεται και παλαιώνει για 17 συνολικά μήνες σε δεύτερης χρήσης δρύινα βαρέλια. Συνοδεύει άριστα ριζότο (με σαφράν, με μανιτάρια porcini), ζυμαρικά αλά amatriciana ή carbonara, λαζάνια στο φούρνο και φυσικά έντονα τυριά τύπου gorgonzola κι άλλα μέσης ωρίμασης σκληρά τυριά.
3. ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ
Μία οινοποίηση της ποικιλίας Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο, που συνδιάζει το άρωμα και τα γευστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κομψό, πικάντικο, φρέσκο και φρουτώδες στη μύτη, γεμάτο αλλά και δροσερό στο στόμα.
4. KITRVS SYRAH
Οίνος ερυθρός ξηρός, Syrah από την Πιερία. Αρώματα μαύρου πιπεριού, βοτάνων και μικρών κόκκινων φρούτων. Πλούσιο φαινολικό φορτίο, με παρούσες τανίνες. Επιδέχεται παλαίωση 10-15 ετών. Ιδανική θερμοκρασία απόλαυσης οι 16-18 °C, συνοδεύει κόκκινα κρέατα και σκληρά τυριά.Οίνος ερυθρός ξηρός, Syrah από την Πιερία. Αρώματα μαύρου πιπεριού, βοτάνων και μικρών κόκκινων φρούτων. Πλούσιο φαινολικό φορτίο, με παρούσες τανίνες. Επιδέχεται παλαίωση 10-15 ετών. Ιδανική θερμοκρασία απόλαυσης οι 16-18 °C, συνοδεύει κόκκινα κρέατα και σκληρά τυριά.